0

Nederhem

Terug naar projecten
THV Van Roey Vastgoed - Matexi
Styfhals en Partners nv
Van Roey nv
Staalbeton | Architon
Wonen
2022
Halle

Een dorp in de stad

Op een voormalige industriële site langs het kanaal Brussel-Rupel komt stilaan de nieuwe woonwijk Nederhem tot stand. Tegen eind 2022 zal deze 360 nieuwe woongelegenheden en een campus met sociale diensten omvatten. Nederhem biedt het beste van twee werelden: genieten van het levendige Halle én van de rustige fiets- en wandelroutes langs de Zenne. Bovendien is het een dorp tussen twee steden: Halle in de achtertuin en Brussel iets verderop.

0

Woonbuurt in het groen

De nieuwe woonbuurt is genesteld in het groen. Comfortabele één- en meergezinswoningen en appartementen worden afgewisseld met bomen, en het park langs de Zenne wordt voor de hele buurt een plek van rust en ontspanning.

Alles werd gebouwd in een hedendaagse architectuur met maximale aandacht voor comfort en kwaliteitsvol wonen. Nederhem is een project op mensenmaat en de groene omgeving maakt het de ideale plek om je thuis te voelen. Het project geeft de keuze uit drie verschillende woontypes: appartementen, urban villa’s en rijwoningen.

Het project geeft de keuze uit drie verschillende woontypes: appartementen, urban villa’s en rijwoningen.'

In het voorjaar van 2016 werden de werken van de eerste fase afgerond. Deze omvat woongebouw met 39 appartementen en op het gelijkvloers de sociale campus, een ondergrondse parking met 82 plaatsen, drie blokken met samen 24 woningen en negen ééngezinswoningen. De woongelegenheden zijn al vermarkt. Op de sociale campus nemen onder meer het Wit-Geel Kruis, Stad Halle en het Centrum Algemeen Welzijnswerk hun intrek.

Op de sociale campus nemen onder meer het Wit-Geel Kruis, Stad Halle en het Centrum Algemeen Welzijnswerk hun intrek.'

Totaaloplossing

De eerste contacten voor dit project gaan terug tot 2004. Dankzij de totaaloplossing die we voorstelden konden we dit project naar ons toetrekken. De samenwerking tussen alle partijen zat vanaf dag een goed: onze KOERS-waarden in de praktijk.> Staalbeton: levering en plaatsing van wapeningsstaal en diverse prefabelementen (trappen, terrassen en balken).> Architon: grijze buitentrap met wanden.