0

Hoedhaar Belvedère

Terug naar projecten
Van Roey Vastgoed
Beel Architecten | ontwerpbureau Pauwels
ABM | Van Roey
Architon
Wonen
2019
Lokeren

Speels architectonisch beton voor de Belvedère terrassen

In het groene en autovrije Hoedhaarpark in Lokeren geldt het Belvedère gebouw als dé blikvanger. Dit bijzondere project, onderdeel van het 'Thuis in de stad'-initiatief en gesteund door het Vlaams Stedenbeleidsfonds, belichaamt een prachtig voorbeeld van duurzame brownfield-reconversie en een eigentijdse visie op wonen. Voor de appartementen van dit knappe gebouw voorzag Architon zo’n 70 ‘uitstekende’ terrassen.

0

Terrassen die uitnodigen tot genieten

Architon, bekend om zijn hoogwaardige architectonische beton, heeft 70 terrassen geleverd die niet alleen de uitstraling van de Belvedère verhogen, maar ook het leefcomfort op deze unieke locatie verbeteren. De eigentijds vormgegeven terrassen in een speelse geometrie passen perfect in de moderne architecturale visie van Stéphane Beel Architects.

Link tussen wonen en omgeving

De Belvedère, inclusief zijn prachtige terrassen, maakt deel uit van een groter herontwikkelingsproject dat de voormalige Hoedhaarfabrieksite transformeert tot een levendige en groene buurt. Hier worden wandelen, spelen, fietsen en picknicken gecombineerd in een unieke harmonie met de natuur en de gemeenschap. De terrassen vormen de perfecte link tussen het geborgen thuisgevoel en deze levendige omgeving."De terrassen vormen de perfecte link tussen het geborgen thuisgevoel en deze levendige omgeving.